Koninklijke geschenken uit Indonesie WASSING-VISSER, R. Historische banden met het Huis Oranje-Nassau (1600-1938)

Slechts weinigen zijn bekend met het feit dat zich in het koninklijk paleis Noordeinde te Den Haag een geheel met Indonesisch houtsnijwerk betimmerde zaal bevindt. Deze zogenaamde 'Indische Zaal' was een geschenk van de bevolking van Nederlands-Indië aan koningin Wilhelmina bij haar huwelijk met prins Hendrik in 1901. Een ander hoogtepunt in onze relatie met Nederlands-Indië is de reis naar Indië van prins Hendrik (de Zeevaarder) in 1837. In nooit eerder gepubliceerde dagboekaantekeningen beschrijft hij onder meer zijn bezoek aan Diponegoro, de Javaanse vrijheidsstrijder.Fraaie geschenken uit Indonesië, zoals siervoorwerpen van goud en zilver, krissen, sieraden, sirihstellen en weefsels die door Indonesische vorsten werden aangeboden, krijgen uitgebreid aandacht in dit fraaie boek. In vele gevallen kon aan de hand van archiefmateriaal de achtergrond van de geschenken achterhaald worden. Alle geschenken zijn in deze uitgave in kleur afgebeeld. Mooi exemplaar. Trefw.// Nederlands Oost-Indie / kunstverzamelingen / geschiedenis
Let op! Van dit boek is maar 1 tweedehands exemplaar beschikbaar!
Voorraad:
Tweedehands
Verkrijgbaar in
Broekhuis Enschede
Prijs:
€ 22,50
Voorraad:
Levertijd:

Reserveren en afhalen

Levertijd 2 tot 4 werkdagen

Winkelvoorraad

Het kan zijn dat er op dit moment een verkoop plaatsvindt, waardoor de actuele voorraad afwijkt. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend!

Levertijd

U kunt uw bestelling online plaatsen en betalen, bij het afrekenen kunt u ervoor kiezen om het boek in de gewenste winkel op te halen op dat moment vervallen ook de verzendkosten Indien u kiest voor afhalen in een filiaal, zal uw bestelling meestal op korte termijn, soms zelfs direct, voor u klaarliggen. Wij nemen in alle gevallen contact met u op wanneer het artikel afgehaald kan worden. De bezorgtijd van Nederlandse titels en tweedehands bedraagt gemiddeld 1-2 werkdagen. De bezorgtijd van anderstalige boeken bedraagt gemiddeld 2-5 werkdagen. De bezorgtijd van boeken die geïmporteerd worden is verschillend, gemiddeld 5-10 werkdagen. U krijgt bericht wanneer het levermoment bekend is.

.
pro-mbooks1 : broekhuis