De verborgen wereld van Eugene Brands Willemijn Stokvis de periode van crisis, bezetting en naoorlogse jaren

Dit boek werpt nieuw licht op de beginfase van de ontwikkeling van de Cobraschilder EugÞne Brands (1913-2002). Niet alleen als schilder maar ook als schrijver stortte hij zich in die periode op het experiment. Tot nu toe verborgen gebleven bronnen en grotendeels onbekend werk vormen het uitgangspunt bij dit onderzoek.

In het isolement van de jaren van crisis en bezetting kwam Brands tot abstracte en surrealistische experimenten. Zijn toekomstige Cobramakkers Appel en Corneille raakten daarvan zeer van onder de indruk. Al tijdens de oorlog had Willem Sandberg zijn oog op het werk van de eigenzinnige experimentator laten vallen. De tentoonstelling die Sandberg aan Brands in 1947 toezegde in het Stedelijk, werd door tussenkomst van de kunstenaar tot de roemruchte internationale Cobratentoonstelling van 1949 in dat museum.

Brands' succes direct na de oorlog droeg er ongetwijfeld toe bij dat hij vanaf 1947 de somberheid van de bezettingsjaren achter zich kon laten, en nadien losbarstte in een vitale expressionistische uitdrukkingswijze in warme kleuren. Een reeks assemblages, de zogenaamde reliÙfs, die hij in die periode maakte vormt daarin een uitzonderlijk hoogtepunt.
Let op! Van dit boek is maar 1 tweedehands exemplaar beschikbaar!
Voorraad:
Tweedehands
Verkrijgbaar in
Broekhuis Enschede
Prijs:
€ 22,50
Voorraad:
Levertijd:

Reserveren en afhalen

Levertijd 2 tot 4 werkdagen

in folie

Winkelvoorraad

Het kan zijn dat er op dit moment een verkoop plaatsvindt, waardoor de actuele voorraad afwijkt. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend!

Levertijd

U kunt uw bestelling online plaatsen en betalen, bij het afrekenen kunt u ervoor kiezen om het boek in de gewenste winkel op te halen op dat moment vervallen ook de verzendkosten Indien u kiest voor afhalen in een filiaal, zal uw bestelling meestal op korte termijn, soms zelfs direct, voor u klaarliggen. Wij nemen in alle gevallen contact met u op wanneer het artikel afgehaald kan worden. De bezorgtijd van Nederlandse titels en tweedehands bedraagt gemiddeld 1-2 werkdagen. De bezorgtijd van anderstalige boeken bedraagt gemiddeld 2-5 werkdagen. De bezorgtijd van boeken die geïmporteerd worden is verschillend, gemiddeld 5-10 werkdagen. U krijgt bericht wanneer het levermoment bekend is.

.
pro-mbooks1 : broekhuis