Enschede

LETTERHEADS by Huub Smits

maandag 1 januari 0001 00:00
Op de 3e verdieping van Broekhuis Enschede vind je de expositie van Huub Smits Letterheads. 
Dit werk is tevens te koop in de winkel. 
De expositie is te zien van 4 september t/m 6 oktober. 
Meer informatie >

Schrijversevent Marieke Lucas Rijneveld, Lize Spit en Sander Kollaard op 26 september

zondag 26 september 2021 09:54

SLME organiseert Schrijversevent

Op 26 september wordt de uitgestelde voorjaarsmanifestatie gehouden: Schrijversevent.

Jeroen van Kan gaat in de Arke zaal van het Muziekcentrum te Enschede in gesprek met:
 
Sander Kollaard
Marieke Lucas Rijneveld
Lize Spit
 
Aanvang 14.30 uur
Entree € 7,50, tot 18 jaar gratis. Vrienden/donateurs SLME gratis.
 
Kaartverkoop en reservering via Wilminktheater, Enschede

In verband met de geldende corona-maatregelen is reserveren vooraf verplicht.

Meer informatie >

Interview met Henk Boom op 7 oktober over zijn boek 'Wij zijn maïs' bij Broekhuis Enschede

donderdag 7 oktober 2021 15:32

Donderdagavond 7 oktober zal Henk Boom, de auteur van 'Wij zijn maïs' bij Broekhuis Enschede in gesprek gaan met Marjon Kok.

Wij zijn maïs is het fascinerende verhaal over de wijdst verspreide gedomesticeerde graansoort ter wereld. Octavio Paz noemde maïs zelfs de belangrijkste ‘gebeurtenis’ sinds de uitvinding van het vuur. Voor Azteken, Maya’s en Inca’s was maïs een metafoor voor het leven. Nu leeft de koe van snijmaïs en wordt onze voeding gezoet met maïs. Maar bestond er ook zoiets als wilde maïs? Hoe kwam de relatie tussen Turkije en maïs tot stand? Was pellagra een virus waaraan duizenden mensen overleden? Veroorzaakt maïs obesitas?
In Wij zijn maïs beschrijft Henk Boom voor het eerst in de Lage Landen de lange weg die maïs sinds 1492 heeft afgelegd.

Henk Boom (1945) was correspondent in Spanje voor het Financieële Dagblad en De Tijd. De laatste jaren schrijft hij boeken met een historisch karakter. Zijn boek De Grote Turk (2010) over sultan Suleyman werd genomineerd voor het beste journalistieke boek en de AKO Literatuurprijs. In 2016 verscheen zijn boek De grote visionair over Jheronimus Bosch.

Donderdag 7 oktober
Marktstraat 10 | Enschede
Toegang gratis
aanmelden: enschede@boekhandelbroekhuis.nl

 

 

 

 

Meer informatie >

MICHELLE VISSER SIGNEERT 'ZOALS HET LEVEN KOMT' OP 23 OKTOBER IN ENSCHEDE

zaterdag 23 oktober 2021 16:30

Op zaterdagmiddag 23 oktober signeert de Hengelose auteur Michelle Visser haar nieuwe roman ' Zoals het leven komt' bij Broekhuis Enschede. De entree is gratis.

Zoals het leven komt

Als een vrouw hoort dat ze niet het biologische kind van haar ouders is, komt ze op het spoor van een verzwegen familiegeschiedenis

Enschede, 1939. Als de oorlog uitbreekt, verandert alles voor het jonge kruideniersechtpaar Herman en Anna. Anna’s jongste broertje komt om bij een bombardement; haar andere broer is betrokken bij de Stork-staking tegen de Arbeitseinsatz, die bloedig wordt neergeslagen; de Joodse buren verdwijnen. Dan wordt Herman opgepakt en afgevoerd om te werken in Duitsland. Anna krijgt geen bericht meer van hem en ze gaat ervan uit dat hij dood is. In de kortstondige euforie van de bevrijdingsdagen raakt ze zwanger van een Canadese militair en er wordt een dochtertje geboren.

Ruim zestig jaar later komt de gepensioneerde onderwijzeres Marlies erachter dat ze niet het biologische kind van haar ouders is. Geschokt gaat ze op onderzoek uit, en ze komt op het spoor van een verzwegen familiegeschiedenis, die haar uiteindelijk naar Australië brengt. Daar komt ze veel te weten over het zware bestaan van de naoorlogse Nederlandse emigranten. Maar zitten haar bloedverwanten wel op haar komst te wachten – als ze tenminste nog in leven zijn?

 

Zaterdag 23 oktober
14.00 - 15.00 uur
Marktstraat 12
Enschede

toegang gratis

Meer informatie >