Enschede

Expositie Henriëtte Eikenaar en whiplash-collega Rina Floris vanaf 17 januari in galerie Broekhuis Enschede

maandag 1 januari 0001 00:00

Expositie Henriëtte Eikenaar en whiplash-collega Rina Floris vanaf 17 januari in galerie Broekhuis Enschede

Henriëtte Eikenaar schilderijen

Op 25 november 1994 werd ik plotseling whiplashpatiënt na een auto-ongeval. Daardoor vielen lichamelijke functies uit en werd het onmogelijk om zonder pijn te leven.

Na jarenlange revalidatie kon ik eindelijk o.a. mijn hobby schilderen weer oppakken.

Mijn schilderleraar Franco Soro begeleide mij destijds uitstekend op artistieke wijze in de verwerking van het verdriet dat onder meer was ontstaan door het verlies van werk, hobby’s en sportieve activiteiten.

Mijn schilderijen werden een bijzondere uiting van de innerlijke strijd die ik tijdens mijn revalidatieperiode in het Roessingh en later thuis met mijn lichaam en geest moest leveren.

Momenteel gelukkig voor 80 procent genezen, zijn mijn huidige schilderijen anders, maar zeker niet minder interessant. Ondertussen heb ik meerdere malen op bijzondere plaatsen geëxposeerd en geef nu zelf als vrijwilliger teken- en schilderles in het Schuttersveld voor de Stichting 55+.

In Boekhandel Broekhuis exposeert Henriëtte Eikenaar samen met een Whiplash-collega. Henriëtte nodigde Rina Floris uit om naar Enschede te komen, mede omdat de Whiplash Stichting Nederland haar 30-jarig jubileum viert. Zo kunnen zij hiervoor de aandacht vragen en natuurlijk voor hun eigen bijzondere werken.

Boekhandel Broekhuis Enschede
Marktstraat 12 | 2e etage
winkeltijden zijn galerietijden

Meer informatie >

Meet & Greet met HERMAN KOCH op donderdagmiddag 30 januari bij Broekhuis Enschede

maandag 1 januari 0001 00:00
Ontmoet HERMAN KOCH op donderdag 30 januari bij Boekhandel Broekhuis Enschede.
Van 16.00 tot 17.00 uur signeert de auteur zijn nieuwe roman 'Finse dagen'.


Op feestjes, tijdens etentjes wordt Herman Koch vaak op meewarige toon gevraagd naar zijn ‘Finse periode’. Hij doet er zelf ook lacherig over, en dat heeft alles te maken met de ongeloofwaardigheid van zijn verblijf in Finland. Een lange, onhandige jongen van negentien die ervoor kiest om op een zeer afgelegen plek op het land en in de bossen te gaan werken. Het klinkt wellicht romantisch, maar dat was het niet. Zijn moeder was kort ervoor overleden en Herman ging erheen om weg te zijn van zijn vader en diens nieuwe vriendin, en om uit te stellen wat hij eigenlijk allang wist.

Veertig jaar later is Koch terug in Finland en stuit hij op een dichtbundel die expliciet verwijst naar zijn eerdere verblijf. Niet langer kan hij deze periode afdoen met een grap. Hij neemt zijn eigen geschiedenis onder de loep, onderzoekt hoe herinneringen werken en hoe hij dit verhaal kan vertellen zonder de werkelijkheid te besmeuren.

Finse dagen is een indringende roman over rouw, volwassen worden en over wat je woorden moet geven en wat beter verzwegen kan blijven.

 

 

Meer informatie >

Open Poëziepodium Boekhandel Broekhuis Enschede op 6 februari

maandag 1 januari 0001 00:00
Open Poëziepodium Boekhandel Broekhuis Enschede

Donderdag 6 februari

19.00 tot 21.00 uur

Presentatie Margót Veldhuizen en Mikos Teuben

Opgave: enschede@boekhandelbroekhuis.nl

Meer informatie >