Evenementen

FOTOMANIFESTATIE '21 ENSCHEDE

zondag 10 oktober 2021 12:48

Locatie tentoonstelling:


Marktstraat 12
7511 GD Enschede

10 oktober t/m 19 november 2021

Open tijdens winkeluren:
Maandag: 12.00-18.00 uur
Dinsdag t/m zaterdag: 09.30-18.00 uur
Donderdag Koopavond: t/m 21.00 uur

Toegang:
gratis

Opening:
Zondag 10 oktober om 15.00 uur

Meer informatie >

Meet & Greet ERIC CORTON op 16 oktober bij signeersessie 'Mist' bij Broekhuis Deventer

zaterdag 16 oktober 2021 16:35

Zaterdag 16 oktober bezoekt radiolegende ERIC CORTON de Deventer Boekhandel Broekhuis. Aanleiding is het verschijnen van zijn eerste spannende roman 'Mist'.
Hij zal die middag vertellen over zijn nieuwe roman en het uiteraard signeren.

MIST

Louis Koch heeft eindelijk zijn eerste, zelfgeschreven speelfilm uitgebracht. Dan wordt hij op de première benaderd door een jonge vrouw die beweert dat het verhaal van de film overeenkomt met de onopgeloste moord op haar moeder, jaren geleden in Louis’ geboortedorp. Ze komt met details die nooit in de media zijn geweest. Louis begint te twijfelen aan zijn eigen verhaal. Heeft hij dit wel echt verzonnen – en welke waarheid ligt er verborgen in een (alcoholische) nevel van vergetelheid? In een filmische stijl vertelt Corton een stek geplot verhaal, over een man die de grip op zijn werkelijkheid kwijt is en een duister verleden onder ogen moet zien.

ERIC CORTON

Eric Corton (1969) is bekend van radio en tv; als presentator, programmamaker (o.a. Kink), acteur (o.a. Penoza) en muzikant, en als auteur van Wilde wereld en Auto-biografie

Broekhuis Deventer

Lange Bisschopstraat 7

Datum: zaterdag 16 oktober

Tijd: 14.00 - 15.00 uur

Toegang: gratis

Meer informatie >

MICHELLE VISSER SIGNEERT 'ZOALS HET LEVEN KOMT' OP 23 OKTOBER IN ENSCHEDE

zaterdag 23 oktober 2021 16:30

Op zaterdagmiddag 23 oktober signeert de Hengelose auteur Michelle Visser haar nieuwe roman ' Zoals het leven komt' bij Broekhuis Enschede. De entree is gratis.

Zoals het leven komt

Als een vrouw hoort dat ze niet het biologische kind van haar ouders is, komt ze op het spoor van een verzwegen familiegeschiedenis

Enschede, 1939. Als de oorlog uitbreekt, verandert alles voor het jonge kruideniersechtpaar Herman en Anna. Anna’s jongste broertje komt om bij een bombardement; haar andere broer is betrokken bij de Stork-staking tegen de Arbeitseinsatz, die bloedig wordt neergeslagen; de Joodse buren verdwijnen. Dan wordt Herman opgepakt en afgevoerd om te werken in Duitsland. Anna krijgt geen bericht meer van hem en ze gaat ervan uit dat hij dood is. In de kortstondige euforie van de bevrijdingsdagen raakt ze zwanger van een Canadese militair en er wordt een dochtertje geboren.

Ruim zestig jaar later komt de gepensioneerde onderwijzeres Marlies erachter dat ze niet het biologische kind van haar ouders is. Geschokt gaat ze op onderzoek uit, en ze komt op het spoor van een verzwegen familiegeschiedenis, die haar uiteindelijk naar Australië brengt. Daar komt ze veel te weten over het zware bestaan van de naoorlogse Nederlandse emigranten. Maar zitten haar bloedverwanten wel op haar komst te wachten – als ze tenminste nog in leven zijn?

 

Zaterdag 23 oktober
14.00 - 15.00 uur
Marktstraat 12
Enschede

toegang gratis

Meer informatie >

Miniconcert en boekpresentatie Pieter Dirksen / Sweelinck op 23 oktober

zaterdag 23 oktober 2021 19:30

Boekpresentatie ( 30 minuten) en miniconcert klavecimbel ( 30 minuten)

Pieter Dirksen promoveerde in 1996 aan de Universiteit Utrecht cum laude op een proefschrift over de klaviermuziek van Sweelinck; deze werd onderscheiden met een Praemium Erasmianum. Hij publiceerde studies en uitgaven met name op het gebied van de Noord-Europese klaviermuziek van Sweelinck tot Bach, is lid van de redactieraad van het Bach-Jahrbuch en geeft lezingen en seminars.

Pieter Dirksen is lid en artistiek co-leider van Combattimento (voorheen Combattimento Consort Amsterdam). Als continuospeler speelt hij met diverse andere orkesten en ensembles, en bij Opera Zuid. Daarnaast geeft hij solorecitals op klavecimbel en op (historische) orgels in binnen- en buitenland, en masterclasses in (o.a.) Haarlem, Utrecht, Göteborg, Leufsta Bruk, Leipzig, Wolfenbüttel, Palencia, Cuenca, Smarano, Basel, Moskou, Rochester en Cambridge. Hij is titulair organist van het historische orgel van Andries Severijn (ca.1650) in de Martinuskerk te Cuijk.

zaterdag 23 oktober | 19.30 - 21.00 uur

Boekhandel Broekhuis Deventer

Lange Bisschopstraat 7

7411 Deventer

 

Toegang: €10,- (max 50 personen)

Tickets via Eventbrite: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-een-miniconcert-en-boekpresentatie-met-pieter-dirksen-176366816897

Meer informatie >

Ron Jans, Arnold Bruggink en Rick Ardesch op 28 oktober bij Boekhandel Broekhuis, Enschede

donderdag 28 oktober 2021 12:17

Donderdagmiddag 28 oktober ontvangt Boekhandel Broekhuis Enschede voetbalauteur Rick Ardesch en de trainers Arnold Bruggink en Ron Jans voor een driegesprek over de toekomst van het voetbal.

Ron Jans spreekt over FC Twente en het betaalde voetbal en Arnold Bruggink over de visie van de Twente Heracles Academie richting amateurs.

Aanleiding is het verschijnen van het nieuwe boek van Rick Ardesch: Rob Hoekschop - Op weg naar de toekomst.

Donderdag 28 oktober| 16.00 - 17.00 uur
Boekhandel Broekhuis
Marktstraat 12 - Enschede

Toegang: gratis
Aanmelden: enschede@boekhandelbroekhuis.nl

Meer informatie >

Een avond met Michael Pye in Deventer op 4 november

donderdag 4 november 2021 14:42
Een avond met de Engelse historicus Michael Pye over de stad Antwerpen.
Interviewer is Marijke Lemmerman van de British Society Deventer.

De stad die Antwerpen ooit geweest is, is vandaag de dag haast onherkenbaar. Verwoest door de vlammen en bombardementen van de wereldoorlogen is haar geschiedenis goed verstopt achter een façade van herbouwde monumenten. Toch was de havenstad ooit het middelpunt van de wereld.

Als handelscentrum kende Antwerpen in de zestiende eeuw geen evenbeeld, en haar rijkdom en weelde leken ongeëvenaard. De stad van Plantijn en Brueghel stond bol van de bedrijvigheid. Bezoekers kwamen met hun koopwaar uit alle uithoeken van de wereld naar de stad waar de geldhandel floreerde.

Tegelijkertijd kende Antwerpen ook een schaduwkant: rellen, muiterijen en de inquisitie, die als een donkere wolk boven de joodse en protestante inwoners hing, lieten de uitzonderlijke welvaart van korte duur zijn. Desalniettemin blijkt de invloed van Antwerpen blijvend.

Met zijn boek 'Antwerpen' ontsluit bestsellerauteur Michael Pye het verhaal van een stad die tegen alle verwachtingen in opkwam als het kloppend hart van de zestiende eeuw, en in korte tijd de wereld wist te veranderen. Eén ding is volgens Pye zeker: zonder de Antwerpse geschiedenis zou vandaag niets hetzelfde zijn.

Evenement in samenwerking met uitgeverij De Bezige Bij.

Donderdag 4 november 
20.00 - 21.30

Boekhandel Broekhuis Deventer
Lange Bisschopstraat 7

Tickets € 7,50
(uitsluitend via eventbrite)

https://www.eventbrite.nl/e/tickets-een-avond-met-michael-pye-184922747917

Meer informatie >

Een avond met TV-boswachter Arjan Postma op 4 november in Wilmersberg

donderdag 4 november 2021 14:51
Een avond met TV-boswachter Arjan Postma op donderdag 4 november in de Wilmersberg .
Arjan Postma is boswachter en tv-persoonlijkheid en vooral bekend van zijn originele en aanstekelijke verhalen over de Nederlandse natuur!

Boekhandel Broekhuis en Landgoed de Wilmersberg verwelkomen in het voorjaar niemand minder dan Arjan Postma. Het belooft een fantastische avond te worden met waanzinnige verhalen over onze natuur. Dit alles naar aanleiding van het verschijnen van zijn nieuwe boek 'Hoe een gekke mier de wereld kan veranderen'.

Dat je echt iets van dieren leren kan, weet Arjan Postma als geen ander. Hij heeft de gave om de wereld om ons heen nét op een andere manier te bekijken. Zo ziet hij bijzondere parallellen én hij laat ons zien wat we kunnen leren van de dieren om ons heen.

Mieren leren ons bijvoorbeeld dat je in je eentje de wereld kunt veranderen. Van dolfijnen weten we hoe we schepen efficiënter kunnen laten varen. En beuken en schimmels vertellen ons hoe échte samenwerking eruitziet. Arjan strooit verder op zijn bekende, aanstekelijke wijze met fascinerende overeenkomsten: van kindercrèches bij vossen tot taalonderwijs bij koolmeesjes. En op amoureus vlak zijn er ook parallellen: prostitutie is geen typisch menselijk verschijnsel en mannelijke spechten houden er zelfs hun eigen mancave op na!

Zoals altijd zijn de verhalen van Arjan origineel en verrassend, maar dit boek zal je inspireren om op een andere manier naar ons eigen (soms ook best gekke) menselijke gedrag te kijken.

tickets a 12,50 euro:

 

De Wilmersberg

Rhododendronlaan 7

7587 NL De Lutte

 

 

Meer informatie >

Een avond met ANNEJET VAN DER ZIJL op 11 november bij Broekhuis Deventer

donderdag 11 november 2021 16:58

Donderdagavond 11 november verwelkomt Boekhandel Broekhuis Deventer Annejet van der Zijl.
Aanleiding is het verschijnen van haar historische familiesaga 'Fortuna's kinderen'.
Ze zal in gesprek gaan met Ivan Borghsteijn en na afloop haar werk signeren.  

Donderdag 11 november
Lange Bisschopstraat 7
Deventer

kaarten (7,50 euro) uitsluitend via deze link:
https://www.eventbrite.nl/e/tickets-een-avond-met-annejet-van-der-zijl-190424834807

 

Meer informatie >

Jan Brokken jr. over Het wonder van de HBS op 11 november bij Broekhuis Enschede

donderdag 11 november 2021 17:05

Jan Blokker jr. bezoekt op 11 november Boekhandel Broekhuis Enschede voor een lezing
over zijn nieuwe boek 'Het wonder van de HBS'. 

Donderdag 11 november
19.30 - 21.00 uur

Boekhandel Broekhuis
Marktstraat 12 | Enschede
Toegang gratis

aanmelden: enschede@boekhandelbroekhuis.nl

Meer informatie >